Veterinärsamarbete för ökad kompetens

28 augusti 2019
jonas olsson
Veterinärsamarbete för ökad kompetens

Ibland kan ett veterinärbesök vara något man ser fram emot. Kanske får man reda på om ens hund äntligen blivit dräktig, eller så har katten fått sina tänder rengjorda och slipper därmed obehag. Oftast är dock ett besök hos veterinären något som de flesta fasar, både djur och ägare. Oavsett anledning till att besöka veterinären är det viktigt att både djurpatienten och ägaren känner sig trygga med den kompetens och de resurser som erbjuds på kliniken. Veterinärklinikerna är oftast antingen privata eller filialer i kedjor ägda av stora bolag. Sedan ett par år tillbaka har det dock dykt upp privata kliniker som är en del av ett större nätverk.

 

Effektivisering och högre vårdkvalité

Ett av de senaste tillskotten i denna typ av verksamhet är en Veterinär i Vinsta, Hässelby Veterinärpraktik, som blivit en del av AniCura och därigenom fördjupat sitt samarbete med Albano och Bagarmossens djursjukhus. Hässelby Veterinärpraktik har en filial med mottagning på Vinsta Zoo. Att som liten veterinärpraktik ingå i ett större nätverk av djursjukhus och kliniker innebär bland annat möjligheter till effektivisering av administration och inköp. Resurser kan fördelas internt så att även mindre veterinärpraktiker får tillgång till bättre medicinsk utrustning och regelbunden personalutbildning och på så sätt kunna erbjuda en högre vårdkvalité.

 

 

Fördelar från bägge håll

Veterinären i Vinsta kan som privatklinik tillhörande ett nätverk som AniCura själv bestämma över sin prissättning, något som annars ofta styrs av huvudbolag. Dessutom lockas många specialister inom branschen till denna typ av kliniker tack vare satsningar inom personal och högkvalitativ djursjukvård. Veterinärmottagningen i Vinsta kan därför erbjuda en hög vårdkvalité tack vare det nära samarbetet med andra djursjukhus. Samarbetet ökar kompetensen utan att påverka vare sig deras arbetssätt eller priser. Veterinären i Vinsta kan således fortsätta arbeta efter sitt motto – personlig vård åt våra djur, i enlighet med dina önskemål som djurägare. 

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide