Varför ska man installera säkerhetsdörrar och vilken modell ska man välja?

12 februari 2021
Cecilia Olsson

Det finns många fördelar med att installera en säkerhetsdörr, oavsett om det handlar om en dörr till en villa, lägenhet eller företag. När man talar om säkerhetsdörrar så tänker de allra flesta att de kan skydda mot inbrott, vilket såklart är en av säkerhetsdörrens grundegenskaper, men den har även fler goda egenskaper som gör den till en god investering. 

En smart inbrottstjuv tar sig inte an en säkerhetsdörr

Först och främst kan man dock titta på hur en säkerhetsdörr skyddar mot inbrott. En säkerhetsdörr kan inte stå emot vad som helst men om en inbrottstjuv skulle ge sig på den så krävs väldigt mycket tid och sofistikerade verktyg för att ens ha en chans att ta sig igenom den. Det innebär en stor risk att bli upptäckt vilket de allra flesta inbrottstjuvar undviker. 

Skydda hemmet mot brand och störande ljud 

En säkerhetsdörr erbjuder dessutom ett visst brandskydd, genom att de är motståndskraftiga mot både brand och brandgas. Säkerhetsdörrar är tillverkade av galvaniserat järn eller stål, vilket gör att om de mot förmodan skulle fatta eld så brinner de väldigt långsamt. En annan stor fördel med säkerhetsdörrar är den ljudisolering de ger. Dörrarna betår av ljudisolerande material som täcker dörrens yta samt området mellan vägg och karm vilket gör att väldigt mycket ljud stängs ute. 

Företag som erbjuder skräddarsydda lösningar

Säker Bostad AB är ett företag som tillhandahåller säkerhetsdörrar för alla typer av fastigheter. De erbjuder dörrar som uppfyller alla typer av krav samt kan även hjälpa till då det behövs dörrar som kräver unik anpassning. Säker Bostad är medvetna om att det finns olika förutsättningar samt olika behov av specifika funktioner, därför kan de hjälpa till att skräddarsy lösningar för att kunna erbjuda varje enskild kund det bästa alternativet.

Med rätt säkerhetsdörr kan man helt enkelt skydda hemmet mot ovälkomna besökare, farlig brand och störande ljud.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide