Vad är en trädbesiktning och när bör den göras?

28 mars 2022
patrick pettersson

editorial

En trädbesiktning kan liknas vid ett besök hos din läkare. Du har känt dig krasslig en längre tid och tänker att något är fel på dig. Så du bokar tid och får en undersökning av din allmänna hälsa. Ungefär det samma gäller vid en trädbesiktning.

Skillnaden här är att det inte är en doktor utan en arborist som genomför undersökningen och ställer en diagnos. Och att det inte är du som är patienten, utan ett träd. Men likt en djurägare eller förälder har du sett att något inte är som det ska, och du besöker en specialist för att få reda på mer.

Vad kan en trädbesiktning leda till?

Ett trädbesiktning leder först och främst till att du som ägare av trädet får en analys av trädets tillstånd. Kanske är allting bra och då är det skönt att ha fått veta det. Men det kan också finnas olika problem.

Precis som människor kan ett träd vara sjukt. Och det kan smitta andra träd. Så är det något allvarligt kan det bli aktuellt att ta ner trädet och forsla bort det, så att inte smittan sprider sig till närliggande träd.

 

trädbesiktning

 

Måste man såga ner ett sjukt eller dött träd?

Att ett träd är sjukt – eller till och med dött – behöver inte betyda att du måste såga ner det. Du kan till och med rådas till att inte göra det. I vissa fall kanske du inte ens får såga ner det, trots att det är dött.

Orsaken till detta är att även döda träd bidrar till den lokala faunan. Det kan vara hem åt djur och växter som annars inte skulle kunna rota sig och trivas. Generellt bör man låta ett träd vara om det inte riskerar att smitta andra med sjukdom eller riskerar att falla över din egendom i händelse av en storm.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://b2bblogg.se/

https://bizzbloggar.se/

https://b2bnewz.se/

https://b2bnytt.se/

https://biz2biz.se/

https://bizbiz.se/

https://biztips.se/

https://business-bloggen.se/

https://handelsbloggen.se/

https://svensk-b2b.se/

https://svenska-verksamheter.se/

https://verksamhetsbloggen.se/

Fler nyheter