Upptäck de fantastiska fördelarna med fotmassage

23 november 2019
patrick pettersson
Upptäck de fantastiska fördelarna med fotmassage

Efter en lång dag på språng, är en fotmassage något av det skönaste man kan avnjuta och faktum är att massagen har fler fördelar än du kanske anar. Förutom att vara avslappnande, vilket naturligtvis är en njutning i sig, kan fotmassage påverka ditt välbefinnande mer än så. Kanske har du en partner som villigt knådar dina trötta fötter varje kväll, men om du vill ha massage för att avhjälpa smärta eller andra specifika problem, är det alltid klokt att besöka en massör som vet hur problemet kan avhjälpas. Det kan vara väl värt tiden och pengarna, när du kan slippa både smärta och stress.

 

Kan lindra många olika krämpor

Fotmassage kan avhjälpa många olika krämpor, om den utförs på rätt sätt. Eftersom massage i grunden handlar om att öka blodcirkulationen, kan problem som restless legs avhjälpas. Även de som lider av att vätska samlas i fötter, till exempel vid graviditet eller svagt hjärta, kan bli hjälpt av massage. Tillsammans med träning av anklar och fot, kan en fotmassage hjälpa till att förhindra skador på fötter som belastas mycket genom till exempel träning. Det finns även fotmassage som utförs i syfte att lindra problem i andra delar av kroppen som till exempel magen eller urinblåsan.

 

 

Förbättra din mentala hälsa

Även om du inte lider av smärta eller stelhet, kan en fotmassage göra underverk för ditt välmående. Nästan alla som fått massage kan skriva under på att det framförallt är avslappnande och lugnande. Massage minskar mängden stresshormoner. Det finns även studier som visar att fotmassage kan hjälpa mot PMS och migrän. Att ta sig tid och unna sig själv avslappning, kan öka ditt psykiska välbefinnande och lindra oro och ångest. En fotmassage gör alltså inte bara gott för fötterna, utan kan ha långt fler fördelar för måendet än vad man kan tro.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide