Lev livet till fullo och med full synskärpa

04 juni 2021
Mikael Barani

Att kunna acceptera att vi blir äldre är en av livets kanske svåraste processer. För slutet på denna resa leder obönhörligen till döden – något som de flesta av oss helst inte vill låtsas om ens existerar.

Dock är det så att vi en dag kommer att dö, det är liksom en del av spelreglerna för när vi föds här på jorden. Dock är det ju som bekant så att allt som händer mellan födseln och döden är upp till dig – även om det kan vara en väldigt utmanande resa.

Livets många kurvor och svängar

Belöningen infinner sig dock i att vi också når de drömmar och mål som vi sätter upp. Den som har knäckt koden till framgång – att det handlar om att planera, anpassa sig och kämpa framåt – vet också att denna resa inte är en rak linje. 

Framgång handlar istället om flexibilitet och acceptans kring att vägen till dina delmål och mål kommer att vara en snirklande och kringelkrokande resa.

Poängen är att vi en dag ändå kommer att lämna detta jordeliv, så varför inte göra det mesta av vår tillvaro här?
Våga ta risker och följa din passion. Det är garanterat roligare att runda av livet vetandes att man faktiskt levde enligt sitt hjärta.

Att följa denna väg gör många gånger också att man finner en ny uppskattning för tillvaron och dess möjligheter. Man inser också att det gäller att ta hand om sig själv och sin hälsa. Livet är som sagt för kort för att inte göra det.

För ålderdomen kommer att sakta smyga sig på oss alla. När man märker att synen börjar bli lite suddig, gå då direkt till en optiker och få det hela kollat och löst: https://www.xn--optikersdertlje-clb51a.se/.
Det är bättre att kväva sådant där i sin linda än att det får växa till ett större problem. 

Fler nyheter