Köp Rubiks kub online för bästa pris

28 oktober 2020
Cecilia Olsson

Rubiks kub har sedan sin globala lansering på 1980-talet bjudit på både underhållning och frustration i hem världen över. Det kan tyckas att det inte ska vara så svårt att få alla sidor på en kub att bli enfärgade, men faktum är att det finns många som gett upp innan de lyckats. En Rubiks kub är dock ett väldigt bra sätt att träna sin hjärna. Det handlar om problemlösning och logiskt tänkande, något som man kan ha nytta av i många situationer. 

Idag finns det mer än bara en variant 

Rubiks kub finns idag i många flera utföranden än den klassiska 3×3 kuben. Förutom att det går att hitta större och mindre kuber så kommer de också i andra former. För de som ägnar sig åt tävling så används ofta en så kallad Speedcube vilken kan anses vara en modifiering av den klassiska kuben.

Skillnaden mellan de två kuberna

En Speedcube har blivit framtagen för att kunna lösa kuben ännu snabbare. En Klassisk Rubiks kub har raka kanter något som innebär att man måste fullgöra varje vridning innan nästa påbörjas. Det behövs däremot inte på en Speedcube eftersom den har rundade hörn som gör det möjligt att påbörja ett drag innan det föregående är helt färdigt. En Speedcube är inte heller lika hårt åtdragen som en klassisk kub vilket gör den enklare att vrida på. 

Varför inte ge bort en Rubiks kub eller Speedcube?

Rubiks kub kan vara en riktigt bra present till någon som tycker om utmaningar. För den som redan har en kub så finns det istället tillbehör som kan vara en bra gåva. Kanske en riktig tidtagare om personen funderar på att börja tävla eller nya stickers om Rubiks kuben de äger börjar bli utsliten. 

Gör ditt Rubiks kub köp hos MasterCubeStore, de har ett brett sortiment av alla möjliga IQ-utmaningar och tillbehör. 

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide