Hjälp i renoveringen

31 januari 2020
jonas olsson
Hjälp i renoveringen

Ni kanske är i full gång där hemma med att renovera i ert hus och vissa saker klarar ni galant av att göra helt själva men en del grejer kan vara bra att ha ett proffs till. Rör, el och en del annat kan vara bra att ha utbildad personal till, som kan sina saker inom just det området. 

Har ni till exempel renoverat er altan och nu behöver hjälp av en Glasmästare i Örebro? Ni kanske är sugna på att glasa in hela altanen eller bara en liten del av den ? Då kan en glasmästare hjälpa er med den biten. 

 

Vad gör en glasmästare?

En glasmästare är precis vad det låter som, en person som är utbildad och proffs på glas. 

Glasmästare är en sådan person som skär till och monterar in glas i olika storlekar och former på diverse olika ställen. Det kan vara allt från glas i ett av era fönster där hemma som gått sönder till att sätta in fönsterglas på er nyrenoverade altan eller uteplats. 

Det som en glasmästare däremot inte gör är att byta glas eller fönster på bilar. Det krävs det särskilda glas för. 

 

 

Underhåll och reparation

En glasmästare tillverkar inte bara glas utan kan även komma ut till sina kunder och underhålla befintliga sådana. Kanske de behöver repareras lite grann, glasmästaren kan då fixa det på plats hos er.  En glasmästare behöver ha en känsla för både service och hantverk, då ett arbete med glas innebär just arbete med sina händer. Man träffar mycket folk i det arbetet och bör ha lätt till social kontakt med andra människor. Att jobba med detta yrke ses som det idag moderna teknik yrket och fler och fler utbildar sig inom just glas. En glasmästare kan även tillverka glas och fönster som ska stå emot brand och eventuella ljud. 

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide