Hitta en duktig tandläkare i Järfälla

26 mars 2021
jonas olsson

Bra och fungerande tänder är en viktig del av vårt välbefinnande. Därför ska man vara rädd om sina tänder och sköta om dem på bästa sätt. Förutom att borsta tänderna dagligen morgon och kväll och använda tandtråd måste man också regelbundet gå på tandvårdskontroller. Detta eftersom förebyggande tandvård alltid är bäst, även ekonomiskt. Går man regelbundet till tandläkaren hinner man ofta upptäcka problemen i tid, och kan då rätta till dem, innan de förvärras och kräver mer omfattande och kostsamma behandlingar. 

Hur ofta man behöver besöka sin tandläkare beror på om man tidigare haft problem med tänderna. Men har man sällan hål eller andra fel brukar det räcka om man går en gång vartannat eller vart tredje år. Däremellan kan man i stället gå till tandhygienisten och ta bort tandsten och kontrollera så att man borstar och rengör tänderna på rätt sätt. Ibland kan också tandhygienisten upptäcka om man har början till karies. 

 

 

Det ska vara enkelt att ta sig till tandläkaren 

Det är viktigt att man trivs med den tandläkare som man har och gör man inte det ska man byta. Ofta underlättar det om det är enkelt att ta sig till tandläkaren. Bra parkering utanför kliniken, nära till kollektivtrafik eller bra cykelvägar gör det lättare. Men bäst är det förstås om man har tandläkaren i samma område som man bor eller arbetar i. Då blir det väldigt enkelt att hinna med tandläkarbesöket innan eller efter jobbet.

Priserna mellan främst olika privattandläkare kan variera. Ska man genomgå en större tandvårdsbehandling kan det därför vara bra att jämföra priser. En seriös tandläkare Järfälla talar om vad en behandling kommer att kosta innan den påbörjas. Det är heller inget konstigt med att be tandläkaren skriva ner vad som ska göras på en lapp, så att man sedan kan ringa runt och jämföra priser mellan olika kliniker.

Fler nyheter