Hitta bra och billige dörrar

02 augusti 2021
jonas olsson

En ytterdörr får gärna vara inbjudande så att man känner sig välkommen, men den måste samtidigt också vara säker mot inbrott och isolera bra mot både hetta och kyla. Det finns prisvärda och billige dörrar som klarar det nordiska klimatet bra och man behöver inte nödvändigtvis lägga ned en hel förmögenhet när man byter ytterdörr. 

När man byter dörr har ofta materialvalet och utseendet stor betydelse. Om man bor i ett äldre hus passar ofta en dörr av trä bra, men en trädörr måste underhållas mycket då både sol och isande vindar sliter hårt på materialet. För den som vill ha en underhållsfri dörr till ett bra pris kan en dörr av trä och aluminium eller PVC vara ett bra alternativ. Om man har en hall utan fönster kan det också vara snyggt med glas i dörren, så att man får in naturligt ljus i hallen. Det finns billiga dörrar med både ett helt glas men också med spröjs och flera rutor.

 

Jämför priser mellan olika dörrtillverkare

Det kan vara bra att jämföra priser, utförande, design och isolerande förmåga mellan olika dörrar och tillverkare innan man bestämmer sig. Det är viktigt att även se till hållbarhet och underhåll när man väljer dörr eftersom det också kan påverka priset. Likaså bör man kolla hur pass isolerad dörren är, så att den inte läcker värme och bidrar till högre värmekostnader. 

 

 

Måttanpassad och specialdesignad dörr är nödvändigtvis inte dyrare

Jämför priser och ta in offerter från några olika tillverkare av dörrar men titta även på om det ingår något slags garanti. Tillkommer det extra kostnader för handtag och lås eller ingår det? Och är dörren monteringsklar när den levereras? Det går också att enkelt beställa helt måttanpassade och specialdesignade dörrar på nätet till en låg kostnad. Man skriver bara in måtten i formuläret, väljer färg, utförande, lås och handtag.

Fler nyheter