Hemestra i Stockholm

06 mars 2020
jonas olsson
Hemestra i Stockholm

En “hemester” är precis vad det låter som – en semester hemma. Eller ja, åtminstone i närheten av hemmet. Och närhet är som bekant ett relativt begrepp. För enkelhetens skull kan vi bestämma oss för att en hemester är en semester på en plats inom Sveriges gränser. Som stockholmare skulle man förslagsvis kunna upptäcka någon av de många öar som finns inom kommunen. Stockholms skärgård beräknas ha så mycket som 24 000 öar, holmar och skär. Med andra ord finns det en hel del att välja mellan!

Upptäck Ekerö

Mälaröarna är en ögrupp i östra Mälaren som utgör Ekerö kommun. I ögruppen ingår bland andra Ekerön, Svartsjölandet, Lovön, Adelsö, Munsön och Björkö. Här finns flera sevärdheter såsom Drottningholms slott, där kungafamiljen huserar, och världsarvet Birka och Hovgården. Sommartid kan man även passa på att besöka Blå lagunen, ett gammalt stenbrott med iögonfallande blågrönt vatten, omgärdat av träd och sluttande sandstränder. Vintertid är Ekebyhovsbacken ett hett tips för den som uppskattar utförsåkning på skidor. 

 

Unna dig en hotellvistelse på ön

Om man väljer att tillfälligt bosätta sig på ön, på ett hotell i Ekerö, under sin hemester är Mälarö hotell http://malarohotell.se/ ett alternativ med närhet till alla omkringliggande aktiviteter. Ta en cykeltur på ön, fiska, spela golf, paddla, vandra eller besök handelsträdgårdar och gårdsbutiker. Möjligheterna är många, och oavsett vad man väljer är det skönt med närhet till hotellet så att man efteråt kan vila upp sig på rummet för att sedan ladda om och se vad kvällen har att erbjuda på ön. Givetvis hittar man både caféer och restauranger på ön, så inte ens då behöver man pallra sig in till city. På så sätt är Ekerö faktiskt som en liten oas. avskild och harmonisk, men samtidigt full av liv och rörelse. Den omkringliggande naturen är dessutom sagolikt vacker. Låt äventyret börja.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide