Gamla tiders tryckeri

14 februari 2020
jonas olsson
Gamla tiders tryckeri

När man säger tryckeri så tänker nog många på gamla tiders tryckeri där gigantiska tryckpressar snurrade i stora salar med ett öronbedövande oväsen, och lastade ur sig tidningar i ett stadigt tempo. Men dagens tryckerier ser inte så olika ut, även om många tekniska lösningar förändrats och digitala tekniker tillkommit. Tryckpressarna har blivit snabbare och har fått större spann av möjligheter gällande skärpa i bilder och utbud av färger, och därmed fått andra stora möjligheter.

 

Många olika trycksaker

Idag är det inte enbart dagstidningar och magasin som ett tryckeri i stockholm producerar. Förutom alla möjliga trycksaker som gratulationskort, reklamblad, teaterprogram med mera, så finns det en diger meny med annat som man kan välja bland. Allt möjligt kan tryckas inom reklam som vepor, fönsterdekor, dekaler, trottoarpratare och allt man kan tänkas behöva på mässor och events. Som företagare kan man skicka in materialet man vill få tryckt och sedan kan man välja bland en diger meny på vad man vill ha tryckt och vilket material som man vill att trycket ska vara på. Till och med fotografier blir mycket skarpa och fungerar att trycka till och med på stora tyger.

 

 

Trycka på allt

Såväl företag som privatpersoner kan anlita ett tryckeri för sina önskemål och något som båda ofta önskar få tryckt så är det kläder av olika slag. Företag vill gärna få sin logga som märkning på personalens kläder, för att visa tillhörighet och för att användas som reklam. När privatpersoner vill ha tryck på kläder så brukar det vara antingen fotografier på någon nära och kär, eller till exempel en föräldragrupp som ska heja på sina barn i en fotbollscup eller liknande. Man kan även beställa en mängd annat från ett tryckeri som kaffemuggar, tavlor, fototapeter, almanackor, bordstabletter med mera. Och många tryckerier arbetar med alla dessa tryck ända från reklamblad till kläder och muggar. 

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide