En vy med 360-graders perspektiv

14 april 2021
Mikael Barani

Till världens ände och tillbaka. Det känns ibland som om att livet verkligen tar med en på en resa, många gånger när man minst anar det. För har du inte känt precis på det viset ibland?

Det känns nästan som om att man ibland hajar till, efter ett längre projekt, och känner sig helt urvriden. Som om att man just har tagit sig en tur i tvättmaskinen och just har rundat av centrifugeringen på 1 400 RPM.

Ärlighet på nära håll

Det är ofta just dessa perioder som också för med sig den största potentiella utvecklingen. Det gäller att betona att det handlar om potentiell utveckling eftersom man lika gärna kan gå åt andra hållet. För hänger man inte med i svängarna så kan det bli så att man istället närmar sig utbrändhetens brant. 

Ibland kan dessa saker vara förvillande lika varandra – tills det en dag inte fungerar längre.

Just därför gäller det att stämma av läget med sig själv, och andra, då och då. Hitta vänner som du litar på som kan ge dig feedback utan någon som helst bullshit. Det ska vara raka rör och inte en massa ryggdunkande, för sådant kan som sagt leda till plötsliga överraskningar.

Ibland kan man nästan önska att man bara kunde få ett ovanifrån perspektiv på sitt liv. Som att ta en tur med DreamBalloon och bara se landskapet under sig ur en fågels ögon. För visst vore det skönt att kunna ha den objektiva distansen till livet i 360 grader.

Det närmaste vi kan komma detta är att få feedback från vår omgivning – därav behovet av att ha folk i sin närhet som man kan lita på. Vårda därför dina relationer och se till att du alltid också är ärlig tillbaka. Det är inte alltid bekvämt att leva på detta sätt – ärligt – men det är garanterat bättre än alternativet.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide