En natt på en ö

08 januari 2020
Mikael Barani
En natt på en ö

Hur många här känner dragningen till att spendera en natt i ett tält – alldeles ensam med naturen?
Och hur många har faktiskt prövat på att göra det.

Ja det finns garanterat en liten diskrepans i siffrorna där. Ofta tänker vi oss att vi ska göra något, men det sitter långt inne till att det faktiskt blir av.
Tid är helt enkelt en bristvara i dagens samhälle. Det gäller att skräddarsy sin tillvaro så långt det går och fråga sig själv vad det är som hindrar en från att ta en skärgårdsbåt i Göteborg och hoppa av på en ö för att övernatta i den typiska skärgårdsmiljön.

Ofta är det att vi har tagit på oss alldeles för mycket materiellt. Att alla saker som vi omger oss med faktiskt kräver en massa resurser som vi måste samla in. Men det är så det har blivit när vi slutade jobba för vår överlevnad och började jobba för vår bekvämlighet.
Och inget fel med det. Så länge man är medveten om vad det är man gör med livet.

För alla har väl någon gång sett tv-programmet ”Lyxfällan” där människor ohämmat har konsumerat sig till stora skulder. Lite krasst kan man kalla det för naiv girighet. Eller kanske är ”beroende” ett snällare ord.
Genom finansiell hjälp får sedan dessa människor assistans i att sanera sin ekonomi och hitta ett sunt förhållande till konsumtion igen.

För sanningen är att oftast så behöver vi ganska lite för att må bra. Skulle vi även satsa på att konsumera saker som leder till att vi gör något, som campingutrustning och en biljett på en skärgårdsbåt, så skulle vi kanske upptäcka att det är det enkla som verkligen skapar njutning här i livet.

Låt det därför vara en idé till ett sent nyårslöfte inför det nya decenniet: Upplev mer och handla mindre!

 

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide