En luft/luft värmepump ger värme när det är kallt och svalka när det är varmt vilket bidrar till behaglig inomhusmiljö

18 juli 2022
Cecilia Olsson

editorial

Att ha en behaglig temperatur inomhus är viktigt, sommar som vinter. När det är kallt ute så är det inte speciellt trevligt att komma hem till ett kallt hem, precis som att det är väldigt jobbigt att komma in i en kvav bostad där luften står still när det är varmt ute. Temperaturen inomhus kan påverka allt från sömnkvalitet till generellt välmående och det är därför viktigt att se till så att den ligger på en bra nivå. Med hjälp av en luft/luft värmepump kan man få värme på vintern och härlig svalka på sommaren. 

En luft/luft värmepump kan göra mycket för bostaden

Luft/luft värmepumpar, eller luftvärmepumpar som de också kallas, omvandlar energin i uteluften till värme. På luft/luftvärmepumpen sitter en tyst och effektiv fläkt som sedan sprider den varma luften i huset och skapar en behaglig inomhusmiljö. Under varma sommardagar kan man istället köra luftvärmepumpen ”baklänges” vilket gör att den då kan ge behaglig, svalkande kyla istället för värme. Det gör att man kan få den inomhustemperatur som önskas oavsett om det är värme eller kyla man är ute efter. 

Luft/Luft värmepump

Ytterligare en stor fördel med att installera en luft/luftvärmepump är att man ofta kan sänka sina energikostnader. Har man i dagsläget direktverkande el i sin bostad så kan man sänka sina värmekostnader med så mycket som 50 procent när man installerar en IVT Nordic Inverter luft/luft värmepump. Denna luft/luftvärmepump hittar man hos Österlenkyla AB som är auktoriserad återförsäljare och installatör för IVTs heltäckande program av värmepumpar inom bergvärme, jordvärme, luft/vatten, luft/luft och frånluft.

Det är bäst att vända sig till proffs för val och installation av luft/luftvärmepump

Genom att installera en luft/luft värmepump är det alltså möjligt att få en behaglig inomhustemperatur året om. Det är alltid bäst att vända sig till en professionell återförsäljare och installatör. Det säkerställer att man får den bästa modellen utifrån förutsättningar samt att luft/luftvärmepumpen kommer att fungera optimalt.

Fler nyheter