En hängmatta är flexibel och gör att man alltid kan ha tillgång till en bekväm sitt- eller liggplats

15 maj 2021
Cecilia Olsson

Väldigt många som köper en hängmatta sätter upp den på ett ställe i trädgården och sedan får den hänga där. Visst kan man såklart göra så om den hänger på en plats där man tycker om att koppla av. Fördelen med hängmattor är dock att de allra flesta enkelt kan flyttas och användas på mer än en plats. Det är möjligt att njuta av bekvämligheten en hängmatta ger året om, även fast man bor i Sverige där det är vanligt att temperaturen ligger på tvåsiffriga minusgrader under vintern. 

På utflykten eller campingturen

Genom att ta med sig en hängmatta på campingturen så kan man få möjligheten att sova under bar himmel på ett mycket bekvämt sätt. Är man orolig för kyla eller regn under natten så kan man lägga i ett liggunderlag för att isolera mot kylan som kommer underifrån och spänner man upp en presenning eller dylikt en bit ovanför hängmattan så har man skydd mot regnet. Föredrar man ändå att sova i tält så kan hängmattan fortfarande erbjuda en bekväm viloplats under dagen.

I uterummet, på balkongen eller varför inte i vardagsrummet!?

Det är inget som säger att hängmattan endast kan hänga utomhus. Ett mysigt inrett uterum blir extra bekvämt med en härlig hängmatta och de kan även passa bra på en balkong (inglasad eller ej). Har man endast en liten balkong så kan en hängstol vara ett bättre alternativ. För trots att det finns soffor, stolar och fåtöljer som erbjuder bekväma sitt- och liggplatser så går det inte att jämföra med en hängmatta eller hängstol som man sakta kan vaggas fram och tillbaka i.

Beställ hängmatta och hängstol online

www.hängmatta.se finns ett bra utbud av vackra, slitstarka hängmattor av hög kvalitet som kommer i olika storlekar, färger, mönster och modeller. Det går även att hitta sköna hängstolar i olika varianter tillverkade av samma höga kvalitet. 

Fler nyheter