Behandlingar för ett vackert hår

02 januari 2020
jonas olsson
Behandlingar för ett vackert hår

De flesta vill ha ett vackert och glänsande hår, kvinnor som män. För att få det perfekta håret krävs lite jobb. Det gäller att klippa håret regelbundet, vara skonsam med färgning och använda rätt produkter till rätt hår. Tyvärr vill inte alltid håret vara med och man kan tappa hår. Nu finns det som tur är behandlingar som hjälper till och förebygger håravfall. Prp-behandling är ett bra sätt att behålla hår och stimulera hårväxten. Tillsammans med rätt skötsel är det lätt att få det där önskade vackra håret, man som kvinna och oavsett ålder.

 

 

Vad är Prp-behandling egentligen?

 

Prp-behandling kallas även vampyrbehandling. Nej, det är såklart ingen vampyr som kommer och biter dig utan det handlar om en helt naturlig behandling. PRP-behandling görs genom att man tar en koncentrerad mängd med blodplättar från patientens egna blod. Det gör att behandlingen är säker och det inte finns risk för några smittor. Blodplasman som utvinns injiceras därefter i hårbotten genom små stick. Detta stimulerar stamcellerna kring hårsäcken vilket bidrar till återväxt, men även minskad risk för håravfall. Metoden har funnits i många år och är en säker behandling med mycket bra resultat.

 

Hur går själva Prp-behandlingen till?

 

En prp-behandling är helt naturlig och leder inte till några biverkningar, vilket är en av anledningarna till att den är så populär. Det bästa är att börja med behandlingen innan man tappat mycket hår då det ger snabbare och bättre effekt. Det går att välja att använda en bedövningssalva under behandlingen men det är inte direkt en smärtsam behandling. Injiceringen görs med mycket tunna nålar vilket minimerar smärtan. Normalt brukar man göra ungefär 3 till fyra behandlingar för att få bästa resultat, men det beror såklart på vilka förutsättningar varje person har. En behandling tar runt 30- 40 minuter och något mer om du väljer bedövning då den måste verka först.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide