Varma och sköna golv

02 januari 2020
Lily Hansen
Varma och sköna golv

När man väljer golv så är det ett val som inte bara kommer påverka hur rummet ser ut utan även hur det känns. Forna tiders plankgolv finns fortfarande i många hem, men numera behöver man inte mattor för att slippa golvdrag. Istället kan man passa på att lägga in golvvärme när man lägger ett nytt golv. Det är dock viktigt att man i förväg tar reda på om det går att lägga värmeslingor under den typ av golv man vill lägga och att golvet behandlas på rätt sätt framöver för att behålla sin skönhet.

 

Att rengöra golv rätt

Ett golv är inte bara det material man väljer utan även det sätt man väljer att behandla det på. Vilket golv man än väljer så är det viktigt att man i förväg tar reda på hur golvet ska tvättas och behandlas för ett rengöringsmedel kan förstöra ett golv eller behandla det samtidigt som det rengörs. Om man till exempel lägger in ett furugolv som är behandlat med såpa, så är det viktigt att man också använder en speciell såpa som både rengör och återmättar golvet igen, för bästa hållbarhet.

 

 

Professionell golvbehandling

Vid läggning av ett nytt golv eller renovering av ett gammalt, väljer man vilken behandling man vill ha på golvet. Behandling golv i Stockholm,och andra städer, kan förlänga hållbarheten på ett golv men också förändra utseendet och känslan beroende på vilken behandling man väljer. Det är viktigt att man rådfrågar någon professionell för bästa resultat om man ska byta färg eller behandlingsform på ett golv. De olika behandlingarna som finns för trägolv är slipning, skurade golv med såpa, lutade, vaxade, kalkade, fernissade, lackade, oljade eller målade. Även när det gäller linoleumgolv och klinker så är det viktigt hur man rengör dem och de går också att förändra genom behandling, dock inte lika lätt som trägolv.  

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide