Välkomna sommaren med musik

Välkomna sommaren med musik

Nu när våren är på ingång åker grillarna fram och vi samlas med nära och kära för att äta, umgås och bara chilla tillsammans. Här uppe i norr går vi verkligen i ide över det kalla vinterhalvåret, och när solen äntligen börjar värma oss igen så tar vi gärna i allt vad vi kan för att bekräfta att det är sommar.

Just samlingarna kring grillarna är speciella. Vi är inte lika besatta som jänkarna med deras barbecue parties, eller argentinarna med sina asados, men det är inte långt ifrån. Framför allt på senare år har grillkulturen här i Norden fördjupats. Troligtvis beror detta på att hajpen med hamburgare har ökat fokus på att hitta bra kött.

Men det tar ju ett tag att grilla, och även om det är trevligt att konversera över ett glas medan man väntar så kommer här ett spännande, alternativt förslag: Sätt ihop ett spontanband som lirar medan burgarna, biffarna och korvarna blir färdiglagade över den glödande kolen.

Det behöver inte vara särskilt komplicerat. Det finns alltid någon i sällskapet som kan spela gitarr, vilket är fundamentet. Sedan är det bara att fylla på med enkla musikinstrument som tamburiner, kanske någon enkel trumma och det går ju alltid bara att klappa händerna också.

Har du bråttom så har DanGuitar snabba leveranser och bra priser. Låt dig alltså inte rädas över att butiken ligger i danska Grenå. Som toppomdömena på Trustpilot intygar så har du ofta prylarna redan dagen efter beställning.

Det innebär att du i lugn och ro kan lägga tid på att fixa rätt marinad, förbereda salladen och plockmaten medan DanGuitar ser till att du får dina prylar i tid.
Nu återstår bara att värma upp sångrösten och snoka fram några sköna klassiker som passar in i grillsammanhanget. Gyllene Tiders ”Sommartider” är förstås given runt grillen.