Ta din kropp på besiktning

25 januari 2020
Mikael Barani
Ta din kropp på besiktning

Det låter kanske trist, men ibland skulle det nog vara till vår fördel om vi såg på våra kroppar som fordon. Detta handlar inte på något sätt om att vi ska se oss själva som robotar, även fast det ibland kan vara en korrekt beskrivning för vissa av våra beteenden. Nej, det handlar mer om att våra kroppar behöver gås igen då och då, precis som bilen som står på uppfarten.

För precis som bilen så tar oss våra kroppar oss genom livet. De puttrar på rätt bra trots allt som vi utsätter dem för. Men de behöver också kärlek, vila och omsorg.

Kanske har du egna rutiner för när du ”besiktar” din kropp? Det finns till exempel meditationer där man känner av hur kroppen mår. Finns det några spänningar någonstans som behöver ses över? Känner jag något som kan leda till värre smärta längre fram?

Genom att ge sig själv bindvävsmassage eller genom att gå på akupunktur i Stockholm så kan vi lösa upp dessa spänningar och hjälpa kroppen till att läka. 

Detta är speciellt viktigt i vår samtid där vi oftast sitter ned långa dagar och arbetar medan stressen lägger sig som lager över kroppen. Till slut skapas de redan nämnda spänningarna här och var. Kanske samlas det även negativa känslor i dessa områden. Detta kan i sin tur leda till att vi undermedvetet faktiskt undviker att ta hand om oss själva – för att vi vet att det kommer att föra med sig någon sorts inre konfrontation.

Just därför är saker som att gå på akupunktur ett förhållandevis enkelt sätt att möta sig själv på. Det enda du behöver göra är att ligga stilla medan denna teknik, som har djupa rötter traditionell kinesisk medicin.

Så kom ihåg att ta dig tid att se efter dig själv och lyssna på vad din kropp har att säga dig.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide