Skaffa ett problemfritt datanät

19 oktober 2020
patrick pettersson

Det krävs i allt fler sammanhang att man kan hämta uppgifter på nätet, beställa och betala varor, boka tandläkartid och mycket annat. Kivra ger oss posten i en elektronisk brevlåda. Det är mycket enkelt att lära sig detta. Har du loggat in en gång så är det inga bekymmer. 

Men det är viktigt att datorerna fungerar och att datanätet är tillräckligt snabbt. Att ha en dator som är seg och hänger sig, där väntetiderna är långa och där inget fungerar ordentligt är en liten mardröm. Det är sådant man kommer ifrån med en rejäl uppkoppling.

 

Snåla inte på kapaciteten

Tänk inte att det är onödigt att lägga till lite extra kapacitet. När du ändå beställer datanät, ta till rejält så att du kan använda internet som det är tänkt. Titta på film, lyssna på musik, skicka bilder och mycket annat. 

Kanske får du besök av släktingar eller barnbarn, och det är säkert någon av dem som kan visa dig hur man använder fler funktioner på internet. Det finns också moderna böcker som beskriver hur man gör och vilken nytta man har av sitt datanät.

 

 

Praktisk nytta i vardagen

På ett kontor eller ett företag är det självklart viktigt att kunna kommunicera snabbt med kunder och leverantörer. Datanätet är livsviktigt, och dessutom är det många konferenser numera som hålls på nätet, exempelvis med möten i programmet Zoom. 

För en privatperson är det bekvämt att sköta myndighetskontakter via internet och slippa sitta i oändliga telefonköer. Och en sådan sak som att läsa tidningen är bra på nätet. Där har du tillgång till fler utgåvor, och all övrig information på internet är uppdaterad när du går in där. 

Beställer man varor online, kan man ofta se direkt hur mycket som finns kvar i lager. Om en produkt är slutsåld, kan man utan dröjsmål enkelt beställa en annan.

Fler nyheter