Oönskad hårväxt, inget ovanligt

25 november 2019
Lily Hansen
Oönskad hårväxt, inget ovanligt

Kampen med oönskad hårväxt har försiggått genom historien. Det är ju så att hår växer lite här och där, det är allt från de där hårstråna på överläppen till bikinilinjen. Vaxningen har många fördelar och resultatet blir i längden bättre. Visst gör det lite ont men samtidigt håller sig hårstråna borta i upp till fyra veckor. När man rakar kan man ibland få räkna med att göra det nästan varje dag. Sockervaxning har börjat bli vanligare bland de som vaxar. Det bästa är att gå till en sockervaxterapeut

 

 

Varför sockervax?

 

Sockervax är naturligt och har inte massa kemikalier i sig. Det är därför skonsammare mot huden och mot miljön. Sockervaxning har använts länge i Sydamerika som är kända för sina vaxningar. Anledning till att sockervax är populärt är också för det gör mindre ont att använda och resultatet håller längre. Det är också enkelt att torka bort vaxet med bara en blöt trasa. Traditionellt vax kräver många gånger oljor för att få bort det kladdiga. Det är också mindre risk att bränna sig då man inte behöver hetta upp vaxet till samma temperaturer som man behöver till annat vax.

 

Passar sockervax alla?

 

Ja, sockervax passar alla som gillar att vaxa sig. Det är också ett bra alternativ till rakning för den som är smärtkänslig och tycker det gör för ont med traditionella vaxet. Sockervax passar bättre till intimvaxning, det gör mindre ont men även skonsammare för den känsliga huden. Det lättaste är att köpa sockervaxet färdigblandat men det går också att blanda den själv. Det du behöver är egentligen bara 500 ml socker och saften från en citron. Sen är det bara att smälta sockret i saften tills blandning uppnått 115 grader. Det är viktigt att röra om försiktigt med en träslev. Sen sänker du värmen och rör tills den fått samma konsistens som honung.

Fler nyheter