Olika typer av kontorsstädning i Stockholm

22 januari 2021
william eriksson

Städning är så mycket mer än att bara damma hyllor och torka golv. Dagens städfirmor har tagit städningen till nästa nivå. När man inser allt de faktiskt gör så är det förståeligt att yrkesgruppen numera kallas lokalvårdare istället för städare. Idag krävs nämligen mera kunskap för att städa än vad som krävdes för tio år sedan. Det är inte bara att börja jobba. 

Innan man kan börja så är det skolbänken som gäller. Utbildningarna tar vanligtvis mellan tolv och tjugo veckor. Därefter kan man alltid bygga på med vidareutbildningar för vissa speciella typer av städjobb, till exempel för sanering som ofta kräver kunskap om olika typer av starka kemikalier.

 

Vilka städtjänster önskas

Olika företag behöver olika saker, och kontorsstädning ser därför olika ut på alla arbetsplatser. Lokaler skiljer sig åt i storlek, vissa har konferensrum eller rum för möten med kunder. Andra företag har både kontor och industriella lokaler för mer praktiskt arbete.  

Vad man än har för städbehov så kan man enkelt ta kontakt med företag som arbetar med kontorsstädning i stockholm. De kommer på besök och ser över lokalerna, och tillsammans beslutar man sedan om vad som behöver göras, och hur ofta. Vissa sysslor kanske bara behöver göras ibland, exempelvis fönsterputs. Andra saker behöver göras dagligen, som att städa toaletten och tömma papperskorgar. Ett tips är att gå in på https://www.stockholmsallstad.se/stadfirma/kontorsstadning-stockholm/ för mer information.

 

Det där lilla extra

Vill man ha en mysig och ombonad arbetsplats kan man alltid köpa in lite blommor och låta städfirman ta hand om dem. Att anlita en städfirma ger så mycket tillbaka till företaget – man får en trivsam arbetsmiljö, det ger ett bra första intryck till kunder och det håller miljön bakterie- och dammfri. Detta kan även leda till färre sjukskrivningar då personalen mår bättre av en ren arbetsplats. 

Fler nyheter