Lyxa till det med mat från en kött- och charkbutik

21 oktober 2020
patrick pettersson

Är du less på att äta samma vanliga maträtter vecka efter vecka? Är du sugen på att testa något nytt? På helgerna försöker man ofta lyxa till det lite, men man vet knappt med vad. 

Här är en tanke: testa köpa råvaror från en kött- och charkbutik. Där finns kött du inte hittar inne i livsmedelsbutiken. Det är säkert något du aldrig testat innan, men som kan få dina smaklökar att njuta av något nytt.

 

Charkdisken bjuder på mer

Kött- och charkdisken har fler köttdelar att smaka på. De flesta har även olika delikatessostar. Många passar på att köpa när det är löning, men det behöver inte vara mycket dyrare. Ibland kan man ha tur att köpa en låda med svinn från när köttet putsats. Det betyder inte att köttet är dåligt, utan bara mindre rensat. 

I charken kan du även hitta olika sallader och färdigrätter. Kanske vill du slippa laga mat en dag, men ändå njuta av varm, god mat. Då passar det utmärkt att ta en titt där. 

Är det en annorlunda köttbit du eftersöker? Som kanske hjärna, hjärta eller andra styckdelar. Då kan du fråga efter det. Ibland har de det hemma från renset. I annat fall kan de ofta beställa hem det. Det finns även påläggsskinka där av olika delar och olika typer av kött.

 

 

Köttproffsen 

De som jobbar med kött och chark är ofta väldigt kunniga inom just kött. De kommer därför kunna hjälpa dig med vilken köttbit som passar bäst för just den rätten du vill laga. Du kan säkert även be om middagstips där om det skulle behövas. Då de har så stor koll har de säkert något gott recept i bakfickan att dela med sig av. Det behöver inte heller vara helg för att lyxa till det, utan kött och chark passar vilken dag som helst. 

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide