Lite trött bara?

24 april 2020
Lily Hansen
Lite trött bara?

Hur mår du idag? Är du frisk och full av energi? Känner du att du kommer att orka med allt som livet har att bjuda på? Eller är det snarare trötthet, stress och utmattning som gäller? Sanningen är att i dagens läge är det mycket vanligt att inte känna sig i toppform. Men man är tvungen att leverera ändå. Händer det dig någon enstaka gång när du vet att du fattat fel beslut kvällen innan, då kanske du inte oroar dig så mycket. Men är det snarare så att du är trött och hängig dag efter dag trots att du ansträngt dig för att komma i säng i tid, då är det en annan historia.

 

Den hjälp din kropp behöver

Ibland orkar kroppen inte med, men jobbet måste fortsätta. Det bästa är förstås att man tar sig tid att vila upp sig ordentligt. Men om det är ont om tid och mycket att göra, då kan det vara smart att ge kroppen den hjälp den behöver. Adrenal är ett kosttillskott som tillverkats för att hjälpa kroppen att motverka trötthet och utmattning. Det produceras genom frystorkning av frigående nötkreaturs binjurar, vilket avlägsnar vattnet samtidigt som det låter de verksamma komponenterna och näringsämnena kvarstå. Den rekommenderade dosen är 1 – 2 kapslar om dagen.

 

 

Att minska stress: ett progressivt arbete

Ett konstant intag av kosttillskott ersätter inte vikten av tillräckligt med sömn och en bra dygnsrytm. Att hjälpa kroppen med kosttillskott som adrenal är något du kan göra från tid till tid, men det är inte rekommenderat att ha det som en konstant del av dieten. Detta eftersom det kan försämra binjurarnas funktion genom att undertrycka den mängd hormoner som produceras. Om du lider av konstant trötthet och misstänker att något inte står rätt till, då gör du rätt i att uppsöka en läkare som kan upptäcka andra underliggande problem.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide