Hitta rätt lampa till bord, bänkar och fönster

14 december 2020
Cecilia Olsson

Att välja ut vackra lampor till sitt hem har stor betydelse för hur inredningen upplevs. Tänker du att en lampa bara finns där för att ge belysning så är det lätt hänt att de inte riktigt passar in i rummet. Det kan därför vara klokt att lägga lite tid på att hitta lampor som både ger det ljus man önskar samtidigt som de ser riktigt bra ut där de står eller hänger. 

Använd bordslampor överallt 

Då det handlar om bordslampor så finns det ofta behov för dem i hemmets alla rum. I badrummet kanske man inte har jätte stor användning för en sådan, men så länge det är säkert och finns uttag så kan det vara en riktigt snygg detalj även där. Mer klassisk är det däremot att använda bordslampor i hemmets övriga rum.

Det är alltid bra med extra belysning i hallen

Hallen är rummet som ska välkomna både dig och dina gäster, därför kan det vara trevligt med mycket belysning just där. Det är såklart bra rent praktiskt så att man ser var man ska hänga jackan och ställa skorna, men det gör också utrymmet extra mysigt. Taklampa och vägglampor är väldigt klassiskt, men en bordslampa på hallmöbeln skänker extra mysig stämning. 

Placera bordslampor i hela vardagsrummet

I vardagsrummet finns det oändliga användningsområden för en bordslampa. Sätt in den i en hylla och få fin belysning på böcker eller vackra inredningsdetaljer. På sidobord gör en designlampa sig perfekt samtidigt som den lyser upp ett hörn eller fåtöljen och i fönstret är det såklart trevligt med en lampa som syns både inne och ute.

Hübsch gör lampor med tilltalande design

Ett företag som tillverkar otroligt snygga bordslampor som passar de allra flesta hem är Hübsch. Det är ett danskt företag som satsat mycket på design och kvalitet, något som syns och märks i deras underbara lampor. Du hittar ett vackert urval av lampor från Hübsch och andra kända designmärken till bra priser på https://www.lampemesteren.se/hubsch/.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide