Hitta rätt entreprenör med byggföretagstockholm.nu

29 september 2020
Lily Hansen

Visst är det ett underbart projekt att bygga nytt hus från grunden, det är en dröm som många delar. Ofta är det en stor investering som dock kan löna sig i längden. En renovering av ett äldre hus kan ofta bli dyrare än vad man tror. Men har man hittat det perfekta läget så är det en avvägning man får göra om man ska riva och bygga nytt eller renovera. I Stockholmsområdet så är det som vi alla vet en stor investering som behövs oavsett vilket alternativ man väljer.

Bygga nytt eller renovera?

Detta är alltid en svår avvägning att göra. Som mäklarna brukar säga läge, läge och läge. Har man hittat den perfekta tomten så kan själva tomtvärdet vara högre än fastighetsvärdet många gånger. Alternativet att bygga nytt kostar en hel del men det är lättare att beräkna kostnaden samtidigt.

Att renovera kan såklart vara ett bra alternativ även det. Det som är viktigt är att få en bra bild på vad som krävs. En grundlig besiktning av auktoriserad besiktningsman är en grundförutsättning. Denna används för att avgöra vilken väg man väljer att gå. Är man är händig och vill göra det mesta själv? Eller vill man hellre låta proffsen sköta hela renoveringen? Oavsett vilket, så krävs det alltid att man anlitar en entreprenör. El och VVS kräver fackmannamässiga installationer. Företag som byggföretagstockholm.nu exempelvis hjälper till med allt som krävs.

Göra själv eller anlita proffs?

Väljer man att renovera eller bygga nytt så kan man ofta förhandla om att göra vissa moment själv. Detta kan göra att man får ner kostnaderna. Här gäller det att inte överskatta sina förmågor såklart. Det gäller även att välja vilka sort jobb man kan utföra själv utifrån regelverken. Det lönar sig sällan att exempelvis dra elen själv när man ändå behöver en elektriker för att kontrollera och godkänna i efterhand.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide