En ömtålig gåva till dig själv

27 augusti 2020
Mikael Barani

Ingenting är någonsin skrivet i sten. Skeenden är i konstant förändring och du har alltid chansen att uppfinna dig själv på nytt igen.

Det som brukar hålla oss tillbaka från att agera handlingskraftigt i våra egna liv är rädslan för det okända. Det finns nämligen inte några garantier när man kastar sig ut i det okända. Dock är det just denna resa genom obanad terräng som gör att upplevelsen blir så mycket mer spännande. 
Samma mekanismer ligger också bakom att vi väljer att fortsätta leva våra liv som de är – även när vi vet att det till och med kan vara nedbrytande för oss. Det är helt enkelt bekvämt att låta allt mala på, även om vi långsamt själva blir nermalda.

Låt oss därför inspirera varandra till att våga följa våra drömmar. Låt oss gå emot den där rädslan som uppstår i oss själva när någon börjar lägga om sina planer för livet.
För även om någon i vår omgivning bestämmer sig gör att till exempel flytta utomlands, för att få en ny start, så går det ju att hålla kontakten ändå. Antingen genom att höras via nätet eller till exempel skicka paket utomlands. På så sätt kan vi visa vår uppskattning och omtanke för våra nära och kära, trots att det är lite längre till att ses.

Kanske upptäcker du själv att du har en annan väg att vandra när din vardag förändras genom din kompis flytt. När våra liv utsätts för förändringar så får vi också möjlighet att se våra liv ur nya perspektiv.

Samtidigt behöver de förändringar som du implementerar inte vara lika omvälvda som att flytta utomlands. Eller ens flytta överhuvudtaget. 
Ibland är det bara bra att lägga till med nya, goda vanor, och se gamla och destruktiva sådana vittra bort.

Vi människor har makten att navigera våra egna liv mot våra drömmar – om vi bara vågar gå emot våra rädslor.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide