Drycken som förenar oss alla

08 januari 2020
Mikael Barani
Drycken som förenar oss alla

Vad vore livet utan en god och varm kopp kaffe? Ibland är man till och med så sugen på en kopp java att man undrar om det är nyttigt att vara beroende av något så mycket. Men så tar man sig sin första sipp av denna flytande ambrosia och sjunker ner i ett skönt välbehag.

Grejen med kaffe är att det är mer än en dryck. Ofta intar man den ju i sällskap av andra.
Som på jobbet.
Där sörplas det glatt medan man står och pratar vid kaffeautomaten på kontoret. Det blir liksom en social grej som förenar folk över alla klasser. Alla vet ju att det inte finns något effektivare sätt att komma över trätor än genom att sätta sig ned med varsin kopp och diskutera igenom saker och ting.

Ja det är skönt att det finns kaffemaskiner uthyrning i Örebro. Hur skulle vardagen annars se ut?

Men kaffe är ju mer än en social grej. En kopp kaffe kan också vara det enda sällskapet om man till exempel är ute och vandrar. Få saker känns ju lika fantastiska för en nordbo som att kliva ut på tur och veta att en kopp kaffe väntar en bit ut på vandringen.

Visst kan man ha med sig färdigt kaffe, men det är ju nästan lite fusk. Nuförtiden finns det ju så smarta lösningar med portabla gasbrännare eller små eldlådor så att det går att koka kaffe ute på plats. Det blir lite av en happening helt enkelt när man har med sig don för att kirra kaffet ute i skogen.
Och visst är det så att kaffet smakar som godast när man har fått jobba lite för sin kopp?

Allt detta snack om kaffe gör ju faktiskt att man börjar bli sugen på en kopp. Det sägs ju för övrigt att kaffe har god effekt på hälsan.

Fler nyheter