Dags att tänka miljövänlig

Dags att tänka miljövänlig

Tänk dig en parkeringsyta eller en lastkaj som är belyst med traditionella ljuskällor året runt. Att de behövs, det är säkert, men de kostar i förbrukning och den kostnaden går att minska. Detsamma gäller belysning i butikslokaler, kontorsmiljöer, skyltfönster, elljusspår, överallt där man  behöver bra belysning. Samtidigt som man byter ut sina vanliga lysrör till ledljus bidrar man till en bättre miljö, och minskar sina elkostnader. Läs om vilka alternativ det finns på https://www.publiclight.se/.

 

 

LED-lysrör, vad bör man tänka på?

 

Genom att kontakta en sakkunnig och rådgöra om hur och vilka lysrör som går att byta ut, får man bästa lösning för just ens egna lokaler och förutsättningar. Armaturens skick bör besiktigas innan. Både hållarnas skick och drivdonen avgör vilka lysrör som är lämpligast. Effekten är också något att tänka på, kanske behövs inte så hög effekt som man haft tidigare eller kanske man tvärtom måste öka effekten något för att få den allra bästa ljusmiljön. Färgtemperatur är också viktigt. Ett vitt ljus ger gott visuellt stöd vid arbete, medan ett gulare ljus passar bättre till exempel i ett väntrum. 

 

LED-lampor, vilka är lämpliga var?

 

Det finns en mängd olika  LED-lampor, och alla utformade just efter sin speciella funktion. Det kan vara spotlights i taket, det kan vara en vanlig arbetslampa med skruvsockel. Stor eller liten sockel, bajonettfattning eller andra varianter. Även här är effekten och färgtemperaturen något som anpassas efter behov. Vill man kunna dimra ljuset? Vill man ha ljussensor, som gör att lamporna tänds vid mörkrets inbrott ? Vill man ha varm punktbelysning eller starkt vitt sken för precisionsarbete ?  Nuförtiden finns det finns lampor för de flesta behov och en kunnig leverantör kan vägleda dig genom ljusdjungeln. Resultatet blir en bättre miljö, både ljusmässigt och även för planeten. Att det sedan blir billigare i drift är bara en bonus!