Besök en ögonmottagning i Stockholm

14 oktober 2020
patrick pettersson

Det är viktigt att kolla upp sin syn regelbundet. Har du blivit kallad till synundersökning hos optikern, så bara boka in tid direkt. Man behöver kunna se när man läser och i många andra, vardagliga situationen. Glasögon byter vi för det mesta ut efterhand som synen förändras. 

När man ser dåligt men inte vågar göra något åt det, trots att glasögon inte hjälper, då ska man utmana rädslan och begära remiss till en ögonmottagning. Ibland är det redan optikern som märker att något är fel och skriver en remiss till dig. Besöket på en ögonmottagning i stockholm kan vara mycket värdefullt.

 

Det är bäst att kolla upp synen

Visar det sig att det är grå starr du har, kan du få tid till en ögonoperation. Själva ingreppet tar bara en kvart. Det är underbart att kunna se ingen, och en grå starroperation är mer eller mindre ett rutiningrepp. 

Du ska använda speciella ögondroppar efter operationen, för att ögat ska läkas bra, och strax ser du som vanligt igen och kan boka tid hos glasögonaffären. Det är alltid bäst att kolla upp sin syn, och ta reda på om det är något fel. Kan du bli hjälpt är det guld värt. Ögonmottagningen har massor av nöjda kunder som har fått sin syn tillbaka. Länktips:https://www.lameramedical.se/ogonmottagning/

 

 

Vid grå starr byter man linsen

Olika ingrepp sker förstås med skiftande tillvägagångssätt, men när det gäller grå starr så byter man linsen som har blivit grumlig med tiden. Speciellt när man kommer upp i pensionsåldern kan man behöva genomgå denna operation. 

Man får lugnande medel och förbereds för ingreppet, som görs under lokalbedövning. Många gånger är ett ingrepp på ögonmottagningen mycket smidigare än att gå till tandläkaren. Det är bra om man kan ordna en chaufför den dagen, för man ska inte köra bil direkt efter operationen.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide