Avsluta med stil

10 december 2019
william eriksson
Avsluta med stil

Att starta ett bolag kan vara förknippat med drömmar som vi har investerat både tid och pengar i. Det är därför vanligt att när vi startar ett bolag ser det som en självklarhet att sätta oss in i regler och lagar som vi måste och bör känna till, med mera. Med andra ord är det ofta en självklarhet att vi förbereder oss och låter det få ta tid inför starten av vårt bolag, vårt företag. Men ibland blir inte saker som vi har tänkt. Livet har sin egen gång och vi står inför det faktum att vi ska avsluta vårt bolag. Anledningarna till ett bolagsavslut kan vara många, men viktigt är att vi också här sätter oss in i hur vi gör det på bästa vis. Ett bolagsavslut kan ske genom en försäljning eller en likvidation.

 

Energi till annat

Oavsett om du väljer att avsluta ditt bolag genom en försäljning eller en likvidation så kräver det liksom vid bildandet av företaget att du tar reda på vad som gäller och att det får ta tid. Om du har anställda, och i så fall antalet anställda, så påverkar det också processen. Att hålla ordning på och känna till allt som bör beaktas vid en försäljning eller en likvidation av ett företag är inte lätt för en lekman. Därför kan det vara värt att anlita ett företag likt http://www.jwk.se/ för att få nödvändig hjälp med bolagsavslut i Stockholm. Detta kan även ge dig möjlighet att kunna ägna tid och energi åt annat.

 

 

Likvidator eller redovisningskonsult

Väljer du ett bolagsavslut genom försäljning kan en erfaren redovisningskonsult genom sin kompetens och erfarenhet ge dig de råd du behöver för att få en lyckad försäljning. Det samma gäller om du väljer att avveckla ditt företag genom en likvidation. En likvidator kan då leda dig genom hela processen utifrån gällande lagar och formaliteter. 

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide