Våga prova tandreglering

20 juni 2021
patrick pettersson

Det är inte alla som är försedda med raka och fina tänder av naturen, även om man kan tro det. Väldigt många har gjort något åt sin tandrad genom att välja en av alla behandlingar som finns att få hos en tandläkare. Du kan bleka tänderna, få skalfasader, sätta in implantat, och sedan kan du också prova tandreglering.

Tandreglering av idag har inte mycket gemensamt med forna tiders tandställningar. Numera är metoderna skonsamma och även mycket mer diskreta. Du kan rätta till dina tänder utan att omgivningen märker så mycket, och återbesöken hos tandläkaren går snabbt.

 

Ta bilder före och efter

Processen med att rätta till sina tänder sker inte på en dag. Tänderna justeras successivt och slutresultatet är ett helt nytt leende. Därför är det intressant att dokumentera vad som verkligen händer i munnen. Till att börja med tar man bilder, för att ha som utgångspunkt för en tandreglering.

När behandlingen är klar tar man nya bilder, och då ser du tydligt vilken förbättring det blev med tandreglering. Tandspecialister kan fixa till det mesta, såväl att ersätta förlorade tänder med implantat som att dra ihop tänderna så att små gluggar försvinner. 

 

Tandbehandlingar för en fotomodell

Du behöver inte vara fotomodell för att ha nytta av tandreglering och alla andra tjänster hos en skicklig tandläkare, men har du ett jobb där folk tittar på dig, är det kanske en viktig fråga för dig. Har du till exempel mycket ojämna tänder kan du ha nytta av skalfasader, så att du får ett jämnare utseende på tandraden. Tandreglering sker ofta med plastskenor, så kallade invisaligns.

Fråga din tandläkare till råds vilken metod som skulle passa i ditt fall. Du får flera valmöjligheter som kan påverka ditt utseende. Du kan välja att få bort gluggarna och tänder som växer fel, och behålla din personliga utstrålning med de tänder du har.

Fler nyheter

22. januari 2023

Skapa kundlojalitet

09. november 2022

Allt om byggnadssmide