Vad ska man göra vid en tandvårdsnödsituation?

20 oktober 2022
Helen Johansson

editorial

Vänta inte med att söka hjälp

En tandvårdsnödsituation är en situation som kräver omedelbar uppmärksamhet från en tandläkare. Om du har tandvärk, en sprucken tand, blödande tandkött eller en förlorad fyllning kan det vara fråga om en tandvårdsnödsituation. I dessa fall är det bäst att söka akut tandvård så snart som möjligt.

image

Undvik ytterligare skador

Vad är några vanliga tandvårdsnödsituationer?
Det finns många olika typer av tandvårdsbrist, men några av de vanligaste är följande:

-Tandvärk: Tandvärk är en av de vanligaste typerna av tandvårdsärenden. Om du har tandvärk är det viktigt att du uppsöker en tandläkare så snart som möjligt eftersom det kan vara ett tecken på infektion.

-Sprucken tand: En sprucken tand kan vara extremt smärtsam och bör ses av en tandläkare omedelbart. Sprickor kan bli större med tiden och kan så småningom leda till att man behöver en rotfyllning eller utdragning.

-Blödande tandkött: Blödande tandkött kan orsakas av många saker, bland annat för hård tandborstning eller tandköttssjukdom. Om du upplever blödande tandkött är det viktigt att boka en tid hos din tandläkare för att ta reda på orsaken.

-Förlorad fyllning: En förlorad fyllning kan utsätta tandens känsliga inre lager för varma och kalla temperaturer. Det är viktigt att uppsöka en tandläkare så snart som möjligt för att undvika ytterligare skador på tanden.
Detta är bara några av de vanligaste typerna av tandvårdsbrist. Om du upplever någon typ av smärta eller obehag i munnen är det alltid bäst att uppsöka en tandläkare direkt.

Tandskador kan inträffa när som helst och kräver ofta omedelbar uppmärksamhet från en tandläkare. Om du har tandvärk, en sprucken tand, blödande tandkött eller en förlorad fyllning ska du genast boka tid hos din tandläkare. Genom att uppsöka akut tandvård vid behov kan du undvika ytterligare skador på dina tänder och se till att ditt leende förblir friskt och vackert i många år framöver! Kika gärna in hos https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar för mer information om olika behandlingar. 

Fler nyheter