Skydda din verksamhet med företagslarm

26 februari 2022
Lily Hansen

editorial

Det finns många obehagliga ljud här i världen. Som till exempel fingrar som skrapar mot en blomkruka. Eller ett gäng fiskmåsar som stör den fridfulla strandsömnen med sitt eviga tjutande efter mat. Bebisen på tåget som verkar kunna skrika i flera timmar, samtidigt som du har glömt dina hörlurar hemma. 

Inga av dessa exempel är dock lika illa som ljudet av ett alarm. Och det finns en poäng med att alarm ska vara både högt, störande och svårt att ta sin uppmärksamhet från. Det är faktiskt hela syftet med ett alarm.

Du har mest troligt ett exempel väldigt nära till hands. Varje morgon ringer ditt alarm på mobiltelefonen när det är dags att vakna. Ett fruktansvärt oljud som det inte går att stå ut med. Du vill bara bli av med det så fort som möjligt. Du har lyxen att kunna stänga av det med ett knapptryck inom några sekunder, men den lyxen finns inte för alla. Som tur är faktiskt.

 

alarm

 

Alarmet avskräcker tjuvar

Tur? Vad menar du med det? En rimlig fråga att ställa. Men om du föreställer dig att två tjuvar har brutit sig in i din verksamhets lokaler så kommer ljudet av ett företagslarm att aktiveras. Och med det kommer allmänhetens uppmärksamhet att riktas mot ljudkällan. Är ditt larm dessutom kopplat till en larmcentral kommer någon form av säkerhetspersonal dessutom vara på plats inom kort. Det är nu som tjuvarna börjar drabbas panik.

Tjuvarna har nämligen inte samma möjlighet att stänga av företagslarmet som du har att stänga av alarmet på mobilen. De kommer dels att behöva utföra inbrottet i ett öronbedövande och nästan tortyrliknande oljud, vilket gör att de knappast vill stanna. Och gör de det ändå så blir de tagna på bar gärning. Faktum är att ett alarm gör att tjuvarna ofta inte ens tycker att det är värt att begå inbrottet.

Fler nyheter