Modern teknik på vår tandvårdsklinik

21 april 2023
Julia Zsiga

En tandvårdsklinik som använder sig av modern teknik kan ge sina patienter en hög kvalitet på tandvården och en bättre upplevelse. På Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål och tandsköterska Camilla Carlbergs klinik på Odenplan, Stockholm, är detta en självklarhet. Genom att använda den senaste tekniken och ha en hög kompetensnivå kan de erbjuda patienterna en säker och smidig behandling.

OPG-teknik för röntgenbilder

För att ta röntgenbilder använder sig kliniken av OPG-teknik, vilket gör det möjligt att röntga hela käken med bara en bild. Detta är fördelaktigt vid implantatplanering, lägesbestämning av visdomständer och kontroll av rotfyllningar. Dessutom utsätts patienten för betydligt mindre strålning än vid traditionell röntgen. Denna teknik är även särskilt uppskattad av patienter som lider av tandläkarskräck, då de slipper ha något i munnen.

Tandläkare med lång erfarenhet

Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål har varit verksam sedan 1986 och har stor erfarenhet av privat tandvård. Hon har även arbetat på Cityakuten, vilket har gett henne stor erfarenhet av att hantera akutfall och tandvårdsrädda patienter. Camilla Carlberg, som är tandsköterska på kliniken, har också lång erfarenhet inom tandvårdsbranschen.

image

Akuttandvård på Odenplan

På kliniken erbjuder de också akuttandvård för patienter som behöver snabb hjälp. Tack vare erfarenheten av att hantera akutfall kan de ge effektiv och säker vård. De tar också emot patienter som lider av tandvårdsrädsla och kan erbjuda lugnande medel för en mer avslappnad upplevelse.

Tandhygienister på kliniken

På kliniken finns även två tandhygienister, Shirin och Monica. De kan hjälpa patienter med professionell tandrengöring och ge råd om hur man kan hålla tänderna friska. Att regelbundet besöka en tandhygienist är en viktig del av tandvården och kan förebygga problem som karies och tandlossning.

På Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål och tandsköterska Camilla Carlbergs klinik på Odenplan kan patienterna känna sig trygga och väl omhändertagna. Med modern teknik, hög kompetensnivå och erfarenhet kan de erbjuda säker och effektiv tandvård för alla typer av patienter.

Fler nyheter