Klassiska fönster med spröjs

04 oktober 2021
jonas olsson

Ni behöver göra en fönsterrenovering på ert hus. Eller rättare sagt, ni behöver se till att byta ut alla era befintliga fönster. Det finns ingen räddning. Det bästa ni kan göra är att köpa nya fönster istället. 

Ni har kikat runt ett bra tag efter olika typer av fönster. Både fönster spröjs och fönster utan spröjs. Men ni kommer till slut fram till att ni vill ha fönster med spröjs till ert hus. Det kommer att passa väl in i ert hus och tillföra extra charm. Det är klassiska fönster som passar väl in tillsammans med husets äldre stil. 

Ni vill också att era nya fönster med spröjs ska vara sidohängda. Detta eftersom att det är väldigt praktiskt och även snyggt. Det är ju faktiskt inte så mycket saker som slår att kunna öppna upp ett fönster på vid gavel och vädra, inte sant?

 

 

Charmigt värre med sidohängda fönsterad

Ett sidohängt fönster gör livet lite enklare. När man ska putsa och tvätta sina fönster så är det bara att öppna upp fönstret för att kunna komma åt alla sidor. Ska fönstret sättas på nedervåningen av huset kan det vara smart att välja ett utåtgående fönster. Då tar de inte upp en massa plats på fönsterbrädan. 

Spröjsade sidohängda fönster ger huset en charm som är svårslagen. Spröjsen är enkel att plocka ned och sätta upp för de tillfällen som det behövs. Det kan till exempel vara väldigt skönt att kunna ta ned dem när det är dags att putsa fönstret. Då kan man göra rent hela fönstret och sedan sätta tillbaka spröjsen när man är färdig. 

Så länge som ni själva tycker om spröjsade sidohängda fönster, så är det självklart någonting som ni ska skaffa till ert hus. Det är klassiskt och passar in på de allra flesta hus. Ta hjälp av någon kunnig när ni ska köpa nya fönster.

Fler nyheter