Jämn tandrad med sirona

27 juni 2022
patrick pettersson

Det är lätt hänt att man får en oönskad glugg mellan tänderna. Man kan ha råkat slå ut en tand. Man kan ha fått en tandinflammation och var tvungen att dra ut tanden helt. Ibland saknas det en tand av naturliga orsaker, när det aldrig kom upp någon tand och det fattas en.

Det där kan man lätt avhjälpa med att kontakta en skicklig tandläkare. Det är lätt att få en komplett tandrad igen med hjälp av implantat. Ett sådant är sirona, som innebär att en konstgjord tand sätts fast i käkbenet med hjälp av en titanskruv. 

Tandläkaren ger tips

Det finns en mängd olika typer av tandförbättringsåtgärder, så låt din tandläkare titta på dina tänder och föreslå det som kan vara bäst för dig. Sirona har den stora fördelen att tanden verkligen kommer att sitta fast, så du kan tugga maten utan problem och tanden känns som din egen.

Vill du bleka dina tänder först, kan du välja en ljusare nyans på sirona, så att det blir samma färg på alla tänder. Annars behåller du dina vanliga tänder precis som de är och väljer samma färg på implantatet. Det är inte alla som gillar kritvita tänder, så lagom är bäst, och du kanske tillhör dem som vill ha så lite förändring som möjligt. 

 

sirona

 

Gluggen försvinner

Det viktigaste är att du slipper skylta med en glugg i munnen. Det är också smidigt att ha alla tänder på plats när man ska äta och när man borstar tänderna. Sirona är ett naturtroget implantat och det är ingen som märker att tanden är konstgjord.

Man tillverkar implantat med hjälp av datorteknik, så därför får du en tand som passar precis i din mun och det är lätt att tillverka fler tänder på samma vis. Har du flera gluggar är det givetvis lika enkelt att få fler tänder.

Fler nyheter