Flyttfirmornas kompetensområden

27 november 2019
jonas olsson
Flyttfirmornas kompetensområden

Flyttfirmor finns idag i de flesta städer i Sverige och deras antal ökar. Samma gäller även behovet av deras tjänster. Allt fler människor väljer att  anlita flyttfirmor vid behov. De kan ses som riktiga räddare i nöden när man ska flytta och byta bostad.

 

Tänk dig ett flytt utan någon hjälp?  Du måste packa allt själv och transportera det till den nya bostaden. Packning kan verka vara en lättare uppgift jämfört med själva transporten, men när man tänker på vilken tid och styrka det kräver så kan båda två vara lika jobbiga.

 

Efter själva transporten återstår att packa upp och bära in möbler och övrigt bohag till ens nya hem.

 

Med andra ord är att flytta oftast lite väl jobbigt och det är tur att flyttfirmor finns!

 

 

Vad återstår efter flytten?

 

Låt oss säga att flytten är fixad. Flyttfirman är anlitad, ägodelarna är packade och möblerna är transporterade. ”So far, so good” som man säger på engelska.

 

Vad återstår? Städningen, så klart. Din gamla bostad är nu tom men den är inte ren. Kartonger ligger på golvet. Vissa saker som du inte vill ha med dig ligger kvar.

 

Vad gör man? Anlitar ett flyttföretag som även erbjuder flyttstäd.

 

Flyttstäd vid behov

 

Flyttstäd behövs oavsett om du anlitar någon annan att göra det åt dig eller du gör det själv. Flyttstäd i Stockholm till exempel kan i vissa fall innebära även ommålning av väggar om det gäller en hyreslägenhet där spår av ditt boende har lämnats.

 

Så förutom grundlig rengöring av kök, bad och fönster, kan även mindre ommålningsarbeten krävas. Självklart gäller inte detta enbart Stockholm. Sådana är reglerna överallt.

 

Det är ett tungt och ofta stressigt arbete och därför är det alltid en smart lösning att anlita en flyttfirma som både transporterar och städar efter flytten.

 

På det sättet kan du minska stressen av bostadsbytet.

Fler nyheter