Flyttfirma för privatpersoner och företag i Uppsala

17 november 2021
patrick pettersson

editorial

Behovet av flytthjälp kan variera mycket både för privatpersoner och företag. Då kan det vara bra att känna till att det finns flyttfirmor som erbjuder flexibel flytthjälp av hela hem, företag och kontor, likväl som hjälp att flytta enstaka och tyngre föremål som exempelvis kassaskåp eller piano. Ett exempel på en sådan flyttfirma är flyttharry.se i Uppsala.

Många flyttfirmor i Uppsala erbjuder också hjälp med att packa och att skruva isär och etablera möbler. Vill man brukar man även kunna få hjälp med att packa upp på den nya adressen. Detta kan underlätta särskilt mycket för ett företag eller kontor där verksamheten inte får avstanna på grund av en flytt. Vissa flyttfirmor erbjuder även hjälp med att avveckla verksamheter, tömma förråd och se till att förbrukat material kommer till återvinningen och tas omhand på rätt sätt.

image

Vid en kontorsflytt är det extra viktigt att man organiserar flytten ordentligt

Vill man ha hjälp med någon typ av flyttjänst som bohagsflytt, företagsflytt, kontorsflytt eller tunghantering, ska man ta in offerter från mer än en flyttfirma innan man bestämmer sig. Men det är viktigt att man också anlitar en seriös aktör, särskilt om det gäller en företagsflytt eller en arkivflytt. Flyttfirman måste vara erfaren och ha bra referenser, och tidigare utfört den typ av flyttjänst som man efterfrågar.

Ska man flytta till en bostad eller lokaler som ska renoveras kan det underlätta om man även kan magasinera hela eller delar av möblerna eller bohaget hos flyttfirman. Men det är viktigt att magasinet man hyr in sig i är uppvärmt så att dokument, textilier, möbler och annat inte tar skada. Magasinet måste även vara säkert mot inbrott och får gärna vara larmat. Eventuella försäkringar måste man själv stå för. Men har man sedan tidigare en hemförsäkring brukar det ingå ett skydd i denna även för magasinerade saker.

Fler nyheter