Enkla monokikare

Enkla monokikare

En monokikare är en mycket populär variant av kikare som är lätt att använda då du bara använder ena ögat. Den blir också betydligt mindre och därför lätt och smidigt att ta med sig ut i naturen eller på vandring. Den bästa kikaren är i längden den som används och därför kan det vara värt att fundera på en som lätt får plats i all sorts packning. 

En monokikare innebär däremot inte nödvändigtvis att du behöver få en kikare med lägre kvalitet. Precis som med binokulära kikare kan du välja mellan 8x och 10x förstoring vilket brukar passa bra för jakt och naturupplevelser, samt välja mellan olika prisklasser och funktion. Precis som med andra kikare gäller dock regeln att ju större förstoring, desto mindre synfält brukar dock vara en regel. Det är alltså lättare att hitta ditt objekt med större synfält och lite mindre förstoring.

På Kikkertland som är en speciallistshop för kikare och teleskop finns ett stort urval av kikare och tillbehör oavsett vad du behöver, allt från jakt- och naturkikare till små eleganta teaterkikare. Är du det minsta osäker på vad du bör välja är de experter på att hjälpa till med vilken modell du ska ha och vilken prisklass som kan vara lämplig. En kikare är en investering som du kommer ha glädje av under en lång tid, det är viktigt att det blir rätt så att du kan koncentrera dig på det du vill se och inte krångla med kikaren och kanske missa ett speciellt ögonblick. 

Det är enkelt att kontakta Kikkertland, på hemsidan hittar du information om vad du ska tänka på med din kikare, kontaktuppgifter och vad du gör om du trots allt inte skulle vara helt nöjd med ditt köp. Det är enkelt att beställa online och du kan skicka tillbaka eller byta din vara utan problem.