Behöver du lyfthjälp?

19 augusti 2019
Lily Hansen
Behöver du lyfthjälp?

Vi har ofta fascinerats av lyftkranar. Som barn tycker man att de är häftiga och stora, och som vuxen häpnar man över deras kapacitet. När det byggs broar, när man lastar om gods mellan båtar och tåg, när man ska lyfta upp balkar högst upp i ett hyreshus, ja det finns kranar för alla ändamål. Containerkranar ser man i hamnarna för tunga omlastningar, pontonkranarna flyter i vattnet och med dem kan man lyfta ännu tyngre, vid exempelvis brobyggen. Vid olyckor lyfts tunga fordon med lyftkranars hjälp.

 

Modern teknik

Även om arbetet förr i tiden skedde primitivt, utan maskiner, ville man ändå bygga höga torn och katedraler. Folk fick springa runt i ett hjul för att driva en kran. Att man ens klarade av det, får vi nu anse som ett mindre underverk. Numera har vi helt andra förutsättningar att realisera våra önskningar och kan planera och konstruera nästan utan några begränsningar. Hydraulik och ny teknik har helt enkelt gjort det omöjliga genomförbart. Så till ditt eget lyftprojekt finns det givetvis alltid en passande kran, som du kan hyra. Ett länktips är: https://havator.se/

 

 

Hyr en kran

Naturligtvis köper du inte lyftkranen i vanliga fall, du hyr den. På köpet får du med kompetent personal, som kan hantera den. Det är tunga saker som lyfts, så det kan gå riktigt illa om man inte är skicklig och rutinerad. Vid ett bygge är säkerheten viktig. Ofta är det en mobilkran som behövs, och den kan sitta monterad på en tillfällig plattform eller vara fastsatt i marken. Operatören styr kranen från hytten, men man kan också använda handburna radiokontroller. Tillgängligheten är god oavsett var du bor, för det finns företag som har depåer lite varstans i landet, så det är exempelvis ingen konst att beställa kranlyft i Nyköping. Det är bara att kontakta ett seriöst företag som arbetar med kranuthyrning.

Fler nyheter

09. november 2022

Allt om byggnadssmide